Krusbärsmust

Trots det gråtrista vädret blev det en trevlig dag i musteriet idag. Mycket god must av Transparante Blanche och andra tidigt mogna sorter.

På förmiddagen kom en familj för att musta och passade då på att gå den svåra frågeslingan. Det blev ett uppskattat besök.

Vidare under eftermiddagen blev det en hel del råmust vilket gör att det går undan i tältet jämfört med pastöriseringsprocessen. Har man plats i frysen går det ju faktiskt alldeles utmärkt att frysa musten. Just denna råmust pressade vi tillsammans med ca 10liter röda krusbär. Ni må tro att det blev en vacker must! Saften av krusbären färgade hela mustsatsen vackert röd. Kul när kunder har egna idéer och vågar prova. Tyvärr så glömde jag att ta en bild av detta. Typiskt, när det nu blev så bra.

Nu fortsätter vi i höst med bokade tider för mustning och jag hoppas att vi ses.

/Daniel