Säsongsavslutning

Ja, då har vi kommit en bit in i oktober och nätterna har börjat bli riktigt kalla. Frosten har tagit bären i skogen och de äpplen som fortfarande inte mognat bör plockas in för ätmognad längre fram.

I år har inte skörden av äpplen varit särskilt bra generellt sett. Lokalt har det så klart varierat enormt med dignande grenar och stora skördar. Ändå har vi haft fullt upp under hela säsongen. Det finns kunder som åkt kors och tvärs i hela Västernorrland för att få must av sina äpplen.

Under vintern ska vi planera och smida nya planer för hur musteriet ska utveckla sig. Vi kommer att behöva höja kapaciteten ytterligare till nästa år och kanske också söka en ny lokal. Tältet vi har haft börjar bli för litet. Kanske är det något annat som saknas, har du några idéer? Hör gärna av dej i så fall så ska vi se om vi inte kan lösa det till nästa år.

Men än är det inte vinter, vi har fortfarande några dagars mustande kvar. Så, passa på att boka tid även för dina sena vinteräpplen så har du must ända fram till sommaren.