En ny säsong

Ja, då är det sommar igen då. Om än något sent, men sommar är det. Trädgårdsmöblerna står framme, gräsklipparna surrar i grannskapet, bin och andra insekter jobbar frenetiskt med pollineringen av våra växter. De flesta av våra äppelträd har blommat över nu och frukten knyter sig till kart. Det ska bli intressant att se om det blir några äpplen i år.

Jag ska i ärlighetens namn säga att jag var rätt trött i höstas när vi packade ihop utrustningen. Det blev lite mycket att jobba varje helg under hela säsongen. Därför har vi till hösten ändrat taktik och kommer istället att hÃ¥lla öppet för mustning under veckodagarna mÃ¥ndag – fredag, hela september. Det innebär ju samtidigt att det finns utrymme för fler att lämna in sina äpplen för mustning. Känns kul och lite spännande.


I år kommer också några nyheter. Vi kommer att erbjuda några nya tjänster som hör ihop med vår verksamhet. Många har hört av sig och vill veta mer om äpplen, vilka sorter som passar, hur man planterar och beskär m.m. Självklart hjälper vi till med sådant. Det är bara att vi kommer överens om när, var och hur så löser vi det.

Vi har även tagit fram en mycket lätt och användarvänligt äppelplockare till bra kvalité och pris. Denna kommer vi att sälja innan äpplena mognar så att den kommer till användning vid skörden. Det kan ju faktiskt vara så att de godaste äpplena sitter högst upp.apple picker

Hör gärna av er med frågor och synpunkter. Önskar er en trevlig sommar.

/Daniel