Då har vi precis avslutat premiärhelgen. Denna gång andra helgen i september. Allt är mycket sent i år, både med frukt och bär. Dessutom verkar det som att äppelskörden för många uteblir eller åtminstone blir väldigt liten. Vad det beror på finns många teorier om men det har säkert att göra med vädret i våras under blomningen men kanske även att fjolårets rekordår tog udden av årets skörd.
Några verkar i alla fall ha fått äpplen på sina träd, några som bokat tid och mustat på årets premiärmustning. Kul att vi är igång!
Vi har ju också hunnit med att besöka leverantören av vår nya utrustning. 2 dagar av intensiv träning, genomgång, justeringar och anpassningar. Väldigt spännande.
Så, till veckan kommer den, Sundsvalls Musteri 2.0
Med anledning av detta så har vi också fått ändra i våra öppettider och hur man lämnar sina äpplen. Vi kommer att ta emot äpplen mellan 8 – 10 de dagar vi har öppet. Sedan pressar vi must under dagen så att den är färdig att hämtas ut på eftermiddan.
Men vi är ju flexibla så klart.
Nu är det bara att boka tid och plocka äpplen. Hoppas vi ses i höst.